2018.03.12.

Március 3. - Elsősegélynyújtó tanfolyam

A Családok évében ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamokat szervez a Magyar Gyermekmentő Alapítvány a Bethesda Kórházban, ahol szakorvosok és szakápolók adják át a mindennapi gyermekmentési tevékenységük során szerzett tapasztalataikat szülőknek és nagyaszülőknek.

Az ingyenes, 4 órás tanfolyamon megtudhatjuk, mitől óvjuk csecsemőinket és gyermekeinket, mikor kell mentőt hívni és mit tegyünk, amígy megérkezik a mentő. Megfelelő odafigyeléssel a balesetek 75%-a megelőzhető.

A vészhelyzetek kezelésének legértékesebb első 10 perce a laikus elsősegélynyújtó kezében van, ezért fontos, hogy felkészültek legyünk. Megtudhatjuk, mi a teendő félrenyelés, fulladás, lázgörcs, allergia, magasból esés, forrázás, vagy akár mérgezés esetén. Élethű oktató fantomokon gyakorolhatjuk be az újraélesztést és a félrenyelés esetén alkalmazandó műfogásokat.

A március 3-i tanfolyamon 115 szülő vett részt és sajátította el a vészhelyzetek esetén szükséges tennivalókat. Visszajelzéseik alapján a jól felépített, színvonalas képzésen laikusok számára is kézzel fogható hasznos információkat és gyakorlati elemeket kaptak.

A legjobb gyógyszer a megelőzés. Tegyünk közösen azért, hogy a családok egységben és egészségben élhessenek!

Következő tanfolyamok:

Március 17 Budapest, 1146 Bethesda u. 3.

Március 24 Budapest, 1146 Bethesda u. 3.

Jelentkezés: www.mgya.org oktatási menüpont