2017.12.31.

Mit ad a Családok éve a magyar családok számára?

A válasz egyszerű: még több megbecsülést és figyelmet, illetve újabb támogatásokat, kedvezményeket.

Családban élni jó, anyának lenni jó, apának lenni jó. Magyarország az elmúlt években nemzetközi összehasonlításban is kimagasló, példamutató lépéseket tett egy családbarát ország megteremtése felé. De mit is jelent „családbarátnak” lenni, milyen az az ország, amelyben a gerincoszlopot a családok alkotják? A családbarát országban egyrészt megbecsülik, elismerik a felelős családokat, a közösségi köteléket. A családbarát ország erős, jövője stabil alapokon áll, valódi megoldást tud nyújtani a demográfiai és gazdasági kihívásokra. A családbarát ország a mindennapok valamennyi területén biztosítja a családot támogató környezetet, legyen szó munkahelyről, hivatalról, szórakozóhelyről, fesztiválról, étteremről.

2010-2017 között a széles körű, gazdag családtámogatási rendszerrel, szövetségeseinkkel összefogva kedvező feltételeket teremtettünk a családalapításra, a gyermekvállalásra, a munka és a családi élet összeegyeztetésére.

A munkát folytatjuk. A magyar családok iránti tisztelet jeleként 2018-ra meghirdettük a családok évét, mely számunkra a gondoskodó szülőkről, a testvérekről, az idősekről, a megfoganó és a megszülető gyermekekről szól. De a fontosabb kérdés az, hogy a Családok éve mit ad a magyar családok számára? A válasz egyszerű: még több megbecsülést és figyelmet, illetve újabb támogatásokat, kedvezményeket.

További segítséget is nyújtunk: 2018-tól gyermekvállalás esetén mérsékeljük, vagy teljes egészében elengedjük az édesanyák diákhitel-tartozását; a diplomás GYED időtartamát a gyermek 2 éves koráig kiterjesztjük; a harmadik vagy további gyermeket vállaló családok jelzáloghitel-tartozását gyermekenként 1-1 millió forinttal csökkentjük; meghirdettük a Köldökzsinór-programot, és a sor még hosszan folytatható.

A Családok éve arról is szól, hogy még szélesebb körben ismertté tegyük az elérhető segítséget, támogatási formákat a családalapítás, gyermekvállalás előtt álló fiatalok, vagy az újabb gyermeket vállalni kívánó családok számára.

Tájékozódjon a lehetőségekről, látogasson el rendezvényeinkre, és fogjunk össze a családbarát Magyarországért! Számítunk Önre!