2018.01.14.

Családi nap a jégen

A Családok éve 2018-as eseménysorozatát a Családi nap a jégen nyitotta a Városligeti Műjégpályán.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára nyitó beszédében elmondta: Ezeken a programokon nem direkt módon foglalkoznak a gyerekekkel, de amikor segítik, instruálják őket, például megtanítják őket korcsolyázni, akkor összekovácsolódik a család, és ezekre az élményekre a gyerekek felnőttként is örömmel emlékeznek vissza.
Az államtitkára a családtámogatási rendszer újdonságait emelte ki, így azt, hogy a nagycsaládosoknak elengedik a hitelük egy részét. Ha gyermeket vállalnak, felfüggesztik a diákhitel törlesztését, vagy el is engedik azt. Babakötvényt kapnak azok a magyarok is, akik nem Magyarország területén vállalnak gyereket, illetve megduplázzák a diplomás gyedet. Hozzátette ugyanakkor, hogy a család nem elsősorban az anyagi támogatásokról szól.

Galéria (25db kép)

Ezen a napon tehát a családoké volt a főszerep. Kicsik és nagyok is korcsolyát húztak és birtokba vették a jeget. Az élményt fokozta, hogy miközben sorra szelték a köröket, Farkasházi Réka és Tintanyulak, az Iszkiri Zenekar, a Buborék Együttes és az Alma Zenekar dalait hallgathatták.

A kezdőket oktatók vezették be a korcsolyázás világába, de azok is remekül szórakozhattak, akik nem kívánkoztak a jégre.

Galéria (25db kép)

A Magyar Jégkorong Szövetség hoki kapujánál, a sportág rövid ismertetése után bárki kapura is lőhette a korongot.

Galéria (25db kép)

Élménysátrainkban is értékesen tölthették el az időt a pihenni, vagy melegedni vágyók - családi társasjátékokat próbálhattak ki. A gyerekek a legkülönbözőbb kívánságait arcfestők és lufihajtogatók váltották valóra. A sétányon gólyalábas mutatványosok mókáztak.

Galéria (25db kép)

A kézműves foglalkozásokon részt vevők tombolajegyeket kaptak, melyekkel a nap folyamán többször is nyerhettek társasjátékokat és más értékes ajéndékokat.

A nap koncertjeit Radics Gigi és Király Viktor zárták, akik duettjeikkel igazán különleges hangulatot varázsoltak.

Galéria (25db kép)

Rengeteg hasonló élménnyel várjuk még idén a családokat az ország több pontján is, hiszen 2018 a Családok éve!

További képek a Médiatárban