2018.04.10.

Elsősegélynyújtó tanfolyamok szülőknek

A nagy népszerűségnek örvendő elsősegélynyújtó tanfolyamon az elmúlt hétvégén három alkalommal mutatták be a Magyar Gyermekmentő Alapítvány ápolói és orvosai a gyermekbalesetek megelőzéséhez és kezeléséhez szükséges tudnivalókat.

Elolvasom

2018.04.09.

Családok éve 2018-ban a szentendrei Skanzenben és az ópusztaszeri Emlékparkban

Április 1-jén és 2-án a Családok éve az ópusztaszeri Emlékparkban és a szentendrei Skanzenben is számos programmal ölelte át a kicsiket és nagyokat.

Elolvasom

2018.04.09.

„BABÁRA VÁGYVA!” – országos roadshow a Családok évében

2018. a Családok éve. Ehhez kapcsolódóan a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kiemelt programokat szervez. Ennek egyik eleme „Babára vágyva!” - elnevezéssel, egy filmvetítéssel egybekötött interaktív szakmai est, melynek keretében a termékenységi problémákról beszélünk.

Elolvasom

2018.04.05.

Március 24. Budapest - Családi délelőtt - éjszakai tájképfestés

A Ludwig Múzeum a Családok évében is elsődleges feladatának tekinti a látogatók minél szélesebb körének elérését, releváns információkkal történő ellátását.

Elolvasom

2018.04.03.

A Családok évében a csepelieket is megmozgatta a FICSAK

Várakozáson felüli érdeklődés mellett zajlott a Fiatal Családosok Klubja és a Fitt Jövő Alapítvány közös szervezésében tartott Csepeli Fitnesz Nap, március 24-én.

Elolvasom

2018.04.03.

Tavaszköszöntő futóverseny a Családok évében

Az idén éppen virágvasárnapra esett a már hagyományossá vált tavaszköszöntő futóversenyünk, amelyet a gazdagréti futópályán rendeztünk meg.

Elolvasom

2018.03.27.

Továbbra is teltházas az elsősegélynyújtó tanfolyam

Folytatódtak a Családok évéhez kapcsolódó elsősegélynyújtó tanfolyamok a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szervezésében.

Elolvasom

2018.03.27.

Húsvétvárás, nem csak húsvéti programokkal

Március 23. és 25. között a Zánkai Erzsébet-tábor ismét egy különleges hétvégének adott otthont a Családok évében: a gyermekek szüleikkel, nagyszüleikkel, testvéreikkel együtt élhették át a tavaszköszöntő és húsvéti hagyományokat felvonultató tábori programokat.

Elolvasom

2018.03.26.

Családi nap a Magyar Színházban

Családi napok programsorozat indult a Magyar Színházban abból az alkalomból, hogy 2018 a Családok Éve. A kapcsolódás természetes, hiszen a Magyar Színház eddig is a családok színháza volt, az előadások és a kísérő programok többsége egyszerre szolgálja a teljes család színvonalas szórakoztatását.

Elolvasom

2018.03.26.

Hetedszer is új bajnokot köszöntöttek a KÖZIG Foci Kupán

Két rekord már az első kapura rúgás előtt megdőlt a Családok évében, hetedik alkalommal megrendezett KÖZIG Foci Kupán, amelynek megrendezésére ezúttal is a szabadidősport specialista PromoSport Kft vállalkozott. A házigazdák joggal büszkélkedhettek azzal, hogy 55 csapat felvonulásával idén is részvételi rekord dőlt meg, annak viszont senkisem örült, hogy a hőmérő még déltájban is csak hat fokot mutatott.

Elolvasom

2018.03.23.

Nagy népszerűségnek örvend az elsősegélynyújtó tanfolyam a szülők körében

A Családok évében második alkalommal megrendezésre került március 17-i elsősegélynyújtó tanfolyam 130 fő részvételével ismét teltházas volt. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány szervezésében létrejött program nagy népszerűségnek örvend a kismamák és kispapák és kisgyermekes szülők körében.

Elolvasom

2018.03.21.

A kormány fontos partnernek tekinti a családszervezeteket

A kormány fontos partnernek tekinti a családszervezeteket, döntései sokszor az ő javaslataik alapján születnek - mondta Novák Katalin a családszervezetek V. konferenciáján.

Elolvasom

2018.03.17.

Igazi fesztiválhangulatot varázsoltak a vajdasági magyar családok Csongrádon

A szokatlanul rossz idő ellenére is rengetegen voltak kíváncsiak a Vajdasági Magyar Családok Fesztiváljára Csongrádon. A Sághy Sportcsarnokban megrendezett eseményen közel kétszáz fellépő gondoskodott az ország, sőt a Kárpát-medence minden szegletéből érkezett nézősereg szórakoztatásáról.

Elolvasom

2018.03.13.

A családok elmondták, hogy igazából mit is gondolnak

A gyermekek március 9. és 11. között ismét különleges táborban vehettek részt: szüleikkel, nagyszüleikkel, testvéreikkel együtt kapcsolódhattak ki Zánkán a Családi Erzsébet-táborban.

Elolvasom

2018.03.13.

Lezárult a Család-OK Országos Koncertsorozat

A januári Család-OK Országos Koncertje rendezvények zárásaként ma személyesen is köszönetet mondtunk a programban résztvevő családoknak.

Elolvasom

2018.03.12.

Március 3. - Elsősegélynyújtó tanfolyam

A Családok évében ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamokat szervez a Magyar Gyermekmentő Alapítvány a Bethesda Kórházban, ahol szakorvosok és szakápolók adják át a mindennapi gyermekmentési tevékenységük során szerzett tapasztalataikat szülőknek és nagyaszülőknek.

Elolvasom

2018.03.12.

Bejelentették a Múzeumok Éjszakája idei kiemelt helyszínét és központi témáját

2018. március 9., Pécs – Ebben az évben Pécs lesz a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatának kiemelt helyszíne – jelentette be dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a pécsi Janus Pannonius Múzeum Modern Magyar Képtárában. Ahogy a korábbi években, így 2018-ban is hirdetnek központi témát is. Az idei fő gondolat - Ami összeköt: Család és Kultúra - a Családok évéhez kapcsolódik, és arra ösztönzi az intézményeket, hogy még több családi programot szervezzenek az idei Múzeumok Éjszakájára, június 23-ára, és a gyűjteményükhöz köthető jeles családok örökségét, kincseit, a család és a múzeum kapcsolódási pontjait, összefüggéseit megmutatva alakítsák ki aznapi programjukat.

Elolvasom

2018.03.11.

Világrekord gyermekekkel

Légy büszke arra, hogy gyermeked van, és emeld őt a magasba – ezzel a felhívással szervezte meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a világrekord kísérletet az ország 18 helyszínén. A Budapesti Kongresszusi Központban, a Családok Évéhez kapcsolódó eseményen Novák Katalin államtitkár kijelentette: a gyermekvállalás nem az anyagiakról, hanem a boldogságról szól.

Elolvasom

2018.03.10.

Novák Katalin: tíz hétvégén ezer család üdülhet a Családi Erzsébet-táborokban

Tíz hétvégén összesen ezer család üdülhet a Családi Erzsébet-táborokban a Balatonnál – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Zánkán az Erzsébet-táborban.

Elolvasom

2018.03.08.

A nők és a férfiak egyenlőek, de nem egyformák

A nők és a férfiak hasonlóak és egyenlőek, de nem egyformák, ezért az egyenlőséget és nem az egyformaságot kell hangsúlyozni - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára csütörtökön az Országházban tartott nőnapi konferencián.

Elolvasom

2018.02.28.

Kötődés - az éltető erő

Az Európai Regionális Szervezet a Családok éve program keretében Kötődés - az éltető erő címmel konferenciát tartott a megyeszékhelyen. A rendezvénynek a JNSZM KH Népegészségügyi Főosztálya adott otthont. A kormányhivatal nevében Dr. Kállai Mária, a szervezők nevében pedig az egyesület elnöke, Ékes Ilona köszöntötte a meghívottakat: védőnőket, pedagógusokat és diákokat.

Elolvasom

2018.02.27.

Vágyakozni, de nem csak várakozni – elindult a Babára vágyva programsorozat

A nehezített babafogadás problémája Magyarországon minden ötödik párt érint. Ezért tartotta fontosnak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Családok évében, hogy a tabukat és a sztereotípiákat mellőzve hiánypótló eseményt szervezzen.

Elolvasom

2018.02.21.

Véget ért a Házasság hete

Idén már több mint száz település kapcsolódott a házasságot, a családot népszerűsítő országos rendezvénysorozathoz

Elolvasom

2018.02.21.

Család és karrier? Konferencia a Házasság hetén

Összeegyeztethető-e a gyermekvállalás és a karrierépítés? Ez volt a fő kérdése annak a konferenciának, amit a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezett, a Családok éve 2018 és a Házasság hete programsorozat keretében.

Elolvasom

2018.02.18.

A határon túliak ügye nem lehet kampánytéma

A határon túli magyarok ügyét nem lehet kampánytémává tenni, az egyetlen lehetséges álláspont az, hogy egymás nemzettestvérei vagyunk - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett, az Országházban tartott családi napon.

Elolvasom

2018.02.15.

Családi Farsangi Kavalkád Kecskeméten, a Kosárlabda Akadémián

Február 10-én, farsangi jelmezes felvonulással és egész napos, színes programokkal kezdődött Kecskeméten a Családok éve programsorozat.

Elolvasom

2018.02.13.

Megkezdődött a Családi Erzsébet-tábor 2018 programsorozat

A gyermekzsivaj nem meglepő a Zánkai Erzsébet-táborban, de ezúttal valami mégis más volt. Február 9-11. között különleges balatoni tábori lehetőség fogadta a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt: a Családok évében szervezett hosszú hétvégén a gyermekek családjukkal együtt vették birtokba az Erzsébet-tábort.

Elolvasom

2018.02.09.

Vasárnap kezdődik a Házasság hete

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl több mint 300 programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Elolvasom

2018.02.08.

A sakkozó Polgár család a Családvarázsban

"A családban a sikerorientáltság elég erősen megvolt. Nálam is megvan, de ez nem csak az eredményekben mérhető" - vallja Polgár Judit. A legjobb női sakkozó azt tartja céljának, hogy úgy élje meg a mindennapokat a családjával, hogy az tartalmas legyen és érdemes legyen visszagondolni rá. 2018 a Családok éve Magyarországon. Ismerjék meg Polgár Zsuzsa, Zsófi és Judit családját!

Elolvasom

2018.02.05.

Családok éve Farsangi buli

Február első hétvégéjén került megrendezésre a Családok éve Farsangi bulija, melyen az ország négy városában: Budapesten, Dunakeszin, Győrben és Miskolcon ölthettek jelmezt kicsik és nagyok és állhattak modellt fotófalunk előtt, hogy versenybe szálljanak értékes nyereményeinkért.

Elolvasom

2018.02.04.

Kultúrházak éjjel-nappal - Fordított napok

A Családok évében zajló „Fordított napok” a Kultúrházak éjjel-nappal eseménysorozaton vette kezdetét három városban: Komáromban, Sárospatakon és Székesfehérváron.

Elolvasom

2018.02.01.

Elindult a határon túli családokat támogató Köldökzsinór program

Elindult a határon túl élő családokat segítő Köldökzsinór program. A támogatásokkal a kormány anyagilag is el akarja ismeri azokat, akik magyar gyermeket vállalnak a világ bármely pontján - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára.

Elolvasom

2018.01.27.

Már 66 ezer család vette igénybe a csokot

Már 66 ezer család vette igénybe 2015. júliusi indulása óta a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a budapesti XIV. Esküvő Kiállításon tartott sajtótájékoztatón.

Elolvasom

2018.01.26.

A családszervezetek összefogása hozzájárul a családok éve sikeréhez

A családszervezetek összefogása nagyban hozzájárul a családok éve sikeréhez - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón, a családszervezetek képviselőivel folytatott zártkörű megbeszélés után.

Elolvasom

2018.01.23.

Családvarázs Vastag Csabával, Tamással és testvérükkel Balázzsal!

2018 a Családok Éve. A három Vastag fiú egy napja a csalad.hu új sorozatában.

Elolvasom

2018.01.22.

Jégpályák Éjszakája

A Családok éve rendezvénysorozat keretein belül a Magyar Jégkorong Szövetséggel együttműködésben került megrendezésre a Városligeti Műjégpályán a Jégpályák Éjszakája.

Elolvasom

2018.01.15.

Tizenötezren látták a budapesti cirkuszfesztivált

Több mint tizenötezren látták a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál előadásait és kísérőprogramjait, amelyeket fővárosszerte több helyszínen rendeztek meg január 8. és 14. között - mondta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója az MTI-nek adott hétfői interjúban.

Elolvasom

2018.01.15.

Több százan zenélnek a Család-OK országos koncertjein

Az ország több mint száz iskolájában, köztük Debrecen negyven oktatási intézményében zenélnek családok hétfőn a Családok éve nyitórendezvényein, a Család-OK Országos Koncert második napján - közölte a családi zenélést meghirdető Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke.

Elolvasom

2018.01.14.

Családi nap a jégen

A Családok éve 2018-as eseménysorozatát a Családi nap a jégen nyitotta a Városligeti Műjégpályán.

Elolvasom

2018.01.13.

A család az együttlét öröméről is szól

A család az együttlétről is szól, amikor közös programokon vesz részt a család minden tagja - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Városligeti Műjégpályán, a Családok Éve programsorozat nyitórendezvényén.

Elolvasom

2018.01.09.

Sajtóközlemény - A zene az kell, mert körülölel

Közel száz helyszín csatlakozott már a Család-OK Országos Koncertjéhez, melyet a Debreceni Kőr Dáma Egyesület szervez a Családok éve alkalmából 2018. január 14-15-én országszerte. A főként felekezeteket, templomi közösségeket megszólító kezdeményezés néhány nap alatt önszerveződő közösségi eseménnyé formálódott, amelyhez számos kórus, oktatási intézmény is csatlakozott. Különleges, egyedi helyszíneken is megjelenik a zene, az ének, például jégpályán és kispiacon is fellépnek olyan családok, akiket összeköt a zene szeretete - derült ki az eseménysorozat előzetes sajtótájékoztatóján 2018. január 9-én.

Elolvasom

2018.01.01.

Az új év egyik újszülöttjét köszöntötte Novák Katalin a Családok éve alkalmából

2018 egyik újszülöttjét köszöntötte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten a Családok éve alkalmából.

Elolvasom

2017.12.31.

Mit ad a Családok éve a magyar családok számára?

A válasz egyszerű: még több megbecsülést és figyelmet, illetve újabb támogatásokat, kedvezményeket.

Elolvasom

2017.12.31.

Elindultunk!

Minden egy helyen a Családok évéről új honlapunkon és Facebook oldalunkon! Ismerkedjenek meg a www.csaladokeve.hu-val és Facebook oldalunkkal, hogy első kézből értesüljenek híreinkről, eseményeinkről és játékainkról. Legyen honlapunk mostantól a kezdőlapja!

Elolvasom

2017.12.19.

2018 a Családok éve lesz

A Családok éve lesz 2018, aminek köszönhetően még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Elolvasom

2017.12.31.

Csatlakozzon a Családok évéhez!

Legyen Önnek is "Családok éve" facebook borítóképe!

Elolvasom