2018.03.08.

Tölts egy vidám délutánt Karneváliában!

címmel került megrendezésre a mindszenti Városi Karnevál a Családok évében.

A Karneválváros 2018. február 25-én, vasárnap délután 14:30 órai kezdettel nyitotta meg kapuit.

Mindszenten, a Csongrád megyei kisváros oktatási-nevelési intézményeinek farsangi eseményeiről továbbjutó gyermekek és családtagjaik töltötték meg a Szabadság téri parkban a kulturális központot.

A frissen sült farsangi fánk illata és a nagyszülők jókedvű fánksütése fogadta az érkezőket.

Karnevália a gyermekek városa, így a zsűri tagjainak is gyermekeket kértek fel. Méghozzá a két általános iskola diáktanácsainak elnökeit és titkárait. A színpompás jelmezeseket az intézmény részéről „Drakula gróf” és egy kedves „betörő” kísérte fel a színpadra. Az egyéni jelmezeseken túl csoportos produkciókat is láthatott Karnevália lakossága.

A résztvevők színes programokon között válogathattak: ügyességi és logikai játékokkal, láthatatlan kiállítással várták a kicsiket és nagyokat.

Az „orvosi rendelő és patika” a „Rosszcsont” gyermekeknek és felnőtteknek precíz kivizsgálás után nyújtott beváltható recepteket a rendetlenség, a figyelmetlenség vagy éppen a lustaság leküzdésére

A helyi „posta” a jókívánságok üzenetküldőjeként kínált lehetőséget arra, hogy az érdeklődők megalkothassák saját üdvözlőlapjaikat és azokat „fel is adhassák”

A „Mosolygó Presszóban” mosolygós szendvicseket, fánkot, banán-turmixot és egyéb finomságokat lehetett vásárolni.

Igazi családi farsangi hangulatban telt a délután.