2018.05.29.

Családi nap - Dusnok

A Családok évében, május 20-án egész napos családi- és baráti programok várták az érdeklődőket Dusnok város Önkormányzatának szervezésében.

Reggel 9 órától horgászversenyre invitálták a gyerekeket a Barai horgásztóhoz.

10 órától a környék kézművesei egész napos kirakodóvásárt tartottak, majd 10:30-tól Kerekítő foglalkozás vette kezdetét a 0-3 éves gyermekek és szüleik számára.

11 órától este 7 óráig „Vulkán” óriás légvárral és felfújható ügyességi játékokkal készültek a gyermekeknek, ezen kívül a csillámtetoválást, arcfestést is kipróbálhatták a kicsik.

13 órától Paprikás ételek főzőversenye kezdődött, melynek zsűrizése után az első három helyezettet értékes ajándékokkal jutalmazták.

Dusnokot egész nap városnéző kisvonat járta.

A Fiatal Borászok Találkozóján Nemesnádudvar, Hajós és Fajsz fiatal borászai mutatták be boraikat.

15 órától Amatőr erőnléti verseny láthattak a programra érkezők a Scitec Nutrition kalocsai üzletének jóvoltából, melyen 3 kategóriában (felhúzás, fekve nyomás, kitartás súlyokkal) versenyezhettek a sportolás szerelmesei.

Ezt követte a Dusnok- Paks öregfiúk nagypályás focimérkőzése.

Az esti órákban kulturális műsorok, táncház és tombolasorsolás következett.

A tombolából befolyt összeget a horvát nemzetiségi gyermek és felnőtt ének- és táncegyüttesek kapták meg hagyományőrző programjaik, céljaik elérésének támogatásához.

Az este sztárfellépője 22 órától a Pandora’s Box (P-Box), amit tűzijáték és tábortűz követett, majd hajnalig tartott a Barabál a Zabavna Industrija zenekarral.

A programok szereplőinek, a felkészítőknek és a szervezőknek Palotai Péter polgármester úr köszönte meg az áldozatos, önzetlen munkát, melyet a falu lakossága és az idelátogató vendégek érdekében tettek.